Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


4 Ocak 2014 Cumartesi

Ülkemizin yeni yayın sistemi olacak olan Karasal Sayısal TV (DVB-T2) Alıcı Özellikleri Ülke Standardı Haline Getirildi
            Bilindiği üzere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, karasal sayısal TV yayınlarına geçiş süreci kapsamında sektör kuruluşlarının katkılarıyla, “Türkiye Sayısal Karasal Televizyon Alıcıları (DVB-T2) Gereksinimleri” dokümanını hazırlamış ve RTÜK Web Sitesinde ilan etmiştir. Söz konusu doküman, Kasım 2013’ten itibaren başlayacak olan karasal sayısal TV yayınlarını almaya yarayacak televizyon alıcıları ile set üstü cihazların teknik özelliklerini içermektedir.
            Dokümandaki alıcı özelliklerinin ülkemizin TV alıcı standardı haline getirilmesi amacıyla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Türk Standartları Enstitüsü’ne başvuru yapılmıştır. TSE Elektronik İhtisas Grubu ile RTÜK ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzmanlarından oluşan bir grup tarafından yürütülen çalışmalar, sektör kuruluşlarının da görüşleri alınarak Şubat ayında tamamlanmıştır. Karasal sayısal TV alıcı özellikleri, TSE Teknik Kurulunun 21 Şubat 2013 tarihli toplantısında, TS 13538/Şubat 2013 “İkinci Nesil Sayısal Karasal Televizyon Yayın Sistemi (DVB-T2) İçin Televizyon Alıcıları- Genel Kurallar” standardı olarak kabul edilip yayımlanmıştır.
            Karasal sayısal yayın TV alıcısı veya set üstü cihaz imal eden veya ithal eden sektör kuruluşları yayımlanan standardı TSE’den temin edebileceklerdir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, hem karasal sayısal TV yayınlarının teşvik edilmesi ve yaygınlaştırılması hem de tüketicilerin mağdur edilmemesi bakımından, TSE tarafından kabul edilen standardın Türkiye için zorunlu standart haline getirilmesi amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde girişimlerini sürdürmektedir.   

0 comments:

Yorum Gönder