Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


8 Temmuz 2014 Salı





Yeni uydumuz Türksat 4a'nın faaliyete geçmesinden dolayı  Gelişim TV yi izlemek için uydu alıcılarınızdan aşağıda belirtilen frekansları ayarlamanız gerekmektedir.

Frekans              : 12699 Mhz
PoLarizasyon. : Yatay (H)
Sembol Oranı. : 7700
FEC                 : 5/6
  
 



Türksat Frekansları Değişiyor.

İşte Gelişim Tv'nin Yeni Frekansı

4A uydusuna geçiş yapılacak olması nedeniyle TV frekansların tamamına yakını değişecek. Gelişim TV'nin yeni frekansı 12698 polarizasyon Yatay Symbol Rate 7 700 Fec : 5/6

Türksat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Şubat 2014'te uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde Türksat 2A ve Türksat 3A haberleşme uydularıyla hizmet vermeye başladı. Türksat 4A haberleşme uydusunda, 14 Temmuz'u 15 Temmuz 2014'e bağlayan geceyarısı uydulardaki televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişiklikleri yapılacak.

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak. Yeni televizyon kanallarının yayına başlamasıyla Türksat 4A üzerinde bulunan 429 kanal sayısı 477'nin üzerine çıkacak.

Gelişim TV'nin yeni frekansı 12698 polarizasyon Dikey Symbol Rate 7 700 Fec : 5/6


Uydu alıcılarının ayarlanması
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Yeni uydu alıcısı alacakların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor. TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine Türksat'ın resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

Diğer uydu alıcıları için ise "11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 Sembol Oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6" değerleri girilerek şebeke taraması yapılması gerekiyor. Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.
Dijital platformlar etkilenmeyecek

Söz konusu değişiklikten Digiturk ve DSmart gibi uydu tabanlı dijital yayın platformları etkilenmeyecek. Evinde bağımsız olarak uydu alıcısı olan kullanıcıların ise yukarıdaki 14 Temmuz gecesi değişiklikleri yapmaları gerekiyor.



Bugüne KADAR Türksat Doğu Uydusundan yayın yapan Gelişim Tv bu uygulama ile Türksat Batı Uydusuna geçmiş bulunuyor ve böylelikle Avrupa Bölgesi Gelişim Tv yayınlarını daha net ve kolayca izleyebilecek.
 
 

1 comments:

  1. 2007 yilinda yayin hayatina merhaba diyen radyomuz slow karadeniz fm kesintisiz 24 saat yayin yapmaktadir. radyo yayinlarimizdan dinleyici memluniyetini kazanarak ustun basarilarimizi slow karadeniz tv televizyon yayinciligina donusturduk. karadenizin karadeniz slow muzik yayin yapan 1 radyosu var 1 de televizyonu. slow karadeniz tv dogrudan karadenizin karadeniz slow muzik klip televizyonu olacaktir. artik dunya bizi hem dinliyor hem izliyor. tv kanalimiz yayin hayatina basladi. tv kanal calismalarimizin 100/98 bitti cok kisa bir sure icinde tv yayinlarini izleten tum sitelerden masaustu player programindan android tv kanalimizin yayinini rahatlikla izlenecektir. slow karadeniz tv izleyicisininde karadeniz slow muzik klip isteginede yer verecektir. kulaginiz gozunuz bizde olsun saygilarimizla
    www.slowkaradenizfm.com
    www.slowkaradeniztv.com
    www.facebook.com/slowkaradenizfmcom
    www.facebook.com/slowkaradeniztvcom

    YanıtlaSil