Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


20 Eylül 2014 Cumartesi

Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle beraber televizyon kanalları yeni frekanslara taşındı. Televizyon tamircileri önünde uzun kuyruklar oluşturanların yanı sıra frekanslarını kendileri ayarlamak isteyenler de uzun uğraşlar veriyor.

Kanal frekanslarını bulmak için ilgili kanalın internet sitesine girmek yeterli. Peki daha sonra nasıl bir yol izlenmeli? Bunu da Samanyolu Yayın Grubu kanalları üzerinden örneklendirelim. Kanalları ayarlamak için şu işlemleri yapmak gerekiyor: 1) Öncelikle Türksat’taki tüm kanallar silinmelidir. Toplu kanal silme veya fabrika ayarlarına dönmek gereklidir. 2) Kanal ekleme bölümünden,SAMANYOLU TV (Türkiye) için FR: 12079 H SR: 6400 FEC 5/6SAMANYOLU PAKET için FR: 11096 V SR: 30000 FEC 5/6

3) Türksat’taki diğer kanallar için FR: 12380 H SR: 27500 FEC 3/4 frekansında Network arama ‘on’ veya ağ arama açık veya şebeke arama açık veya Nit Search ‘On’ yaparak aramak yeterli olacaktır.

Bu şekilde yapıldığında Samanyolu Yayın Grubu’na ait kanallar ilk 11’de ve diğer kanallar devamında olacaktır.

4) Yakın zamanda alınan uydu cihazlarında TGKS özelliği olanların gece cihazları Stand-by konumda bırakmaları yeterlidir.5) D-Smart, Digiturk ve TiviBu kullananların da cihazlarını Stand-by’da bırakmaları yeterli olacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder