Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


13 Eylül 2014 Cumartesi



Star ve Star HD, Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 4A’daki yeni frekansından izlenebilecek.
Star, Star HD ve Eurostar’ın uydu frekansları artık Türkiye’nin yeni uydusu Türksat 4A’daki yeni frekansından izlenebilecek. Değişiklik, Star, Star HD ve Eurostar’ı, sadece uydu üzerinden seyreden izleyicileri etkileyecek. Star ve Star HD’nin yeni frekans bilgileri şöyle:


STAR ve STAR HD YENİ FREKANS (NTV, CNBC-e, e2, NTV SPOR ve RADYO Yayınları)


Uydu adı: TURKSAT 4A
Lokasyon : 42 derece Doğu
Frekans: 12015 MHz
Polarizasyon: YATAY (H)
Symbol Rate: 27500 Ksym/s
FEC: 5/6


 
17 Eylül'ü 18 Eylül 2014'e bağlayan gece,  uydulardaki televizyon ve radyo yayınlarında kademeli olarak frekans değişiklikleri yapılacak. Star ve Star HD, sadece Türksat 4A uydusundan izlenebilecek. Televizyon yayınlarını kendi uydu alıcılarıyla izleyen, yeni uydu ve frekans ayarlarını yapmamış izleyicilerinin ayarlarını kontrol etmeleri gerekecek. 




Uydu alıcıları, Türksat üzerinden otomatik veya manuel olarak güncellenebilecek. Kanal güncellemeleri markalara göre değişiklik gösterebileceği için izleyicilerin alıcılarınının teknik sevislerinden destek almaları  gerekebilir. 




Ayrıca Star ve Star HD’nin de dahil olduğu Doğuş Yayın Grubu (Star, Star HD, Eurostar, NTV, CNBC-e, e2,  Kral TV, KralPopTV,) kanallarıyla ilgili teknik bilgilere 0212 335 4848 nolu telefondan ulaşılabilir. Startv.com.tr’den de gerekli uydu frekans bilgileri verilecek.




Anten Ayarlarıyla Oynamayın


Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.


Karasal yayın, Digiturk, D-Smart, Kablo TV ve Teledünya yayınlarını takip eden izleyiciler uydu değişikliğinden etkilenmeyecek. 


EUROSTAR  FREKANSI DA DEĞİŞTİ


Star yayınlarını Avrupa’dan izleyen televizyon izleyicileri de değişiklikten etkilenecek. Eurostar’ın yeni frekansı şöyle:

EUROSTAR YENİ FREKANSI (KRAL TV, KRALPOP TV VE NTV AVRUPA)


Avrupa ülkelerinde bulunan Türkler tarafından geniş izleyici kitlesine sahip olan STAR TV'nin Avrupa'ya dönük yayınlarını içeren EUROSTAR TV kanalı Temmuz 2017 itibarı ile frekans değiştirdi.

Bundan böyle Türkiye ve Avrupa ülkelerinden EUROSTAR TV kanalını izleyebilmek için gerekli frekans bilgileri aşağıda verilmiştir.


Frekans            : 11916.00 MHz.
Polarizasyon    : Dikey (V)
Seöbol oranı    : 30000
Sembol Oranı   : 3/4







0 comments:

Yorum Gönder