Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


14 Nisan 2014 Pazartesi

TÜRKSAT 4A
Üretici FirmaMitsubishi Electric Corporation
PlatformDS2000
Stabilizasyon Tipi3 Eksen Kontrol
Hizmete Başlama TarihiHaziran 2014
Kanat Açıklığı25.27m
Yörünge Lokasyonu42° Doğu Boylamı
Ku Band Faydalı Yük (Payload) Genel ÖzellikleriKu-Bant BSS Kapsama Alanları
Türkiye, Doğu (Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa) ve Batı (Türkiye, Ortadoğu, Asya)
Ku-Bant FSS/Ka-Bant Kapsama Alanları
Afrika, Türkiye ve Almanya
Transponder Sayısı
30
Toplam Bant Genişliği
1750 MHz
Platform Teknik ÖzellikleriNominal Fırlatma Ağırlığı
4910 Kg.
Harcayacağı Maksimum Güç
7670 Watt

TÜRKSAT-4A ve TÜRKSAT-4B uydularının temini için 7 Mart 2011 tarihinde Japon Mitsubishi Electric Corporation (MELCO) firması ile sözleşme imzalanmıştır.

2013 yılı son çeyreğinde uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 4A haberleşme uydusu, 1750 MHz bant genişliğine sahip olacak ve 42° Doğu yörüngesinde görev yapacaktır. Fırlatma ağırlığının 4910 kg olması planlanan uydu, Ku-Bant BSS’de Türkiye, Kuzey Afrika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’yı kapsama alanında bulunduracak, Ku-Bant FSS’de Afrika, Ka-Bantta Türkiye ve Almanya’yı görecektir. 42° Doğu yörüngesindeki uydu haberleşme kapasitesini büyük ölçüde artıracak olan uydumuz, sabit Afrika kapsama alanı sayesinde bu yörüngeden Dünya’nın görünen yüzeyinin tamamının kapsanmasını sağlayacaktır.

0 comments:

Yorum Gönder