Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


14 Nisan 2014 Pazartesi

Türksat 4a ve 4b uydularının önceki kullandığımız Ku band uydu yayınları dışında Ka bandından da yayın yapacak olması Ka bandı hakkında insanları bilgi arayışına götürdü. Ağaşıda Ka bandı hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.


KA Band, Yahsat ve Eutelsat Uydu Operatörleri tarafından sağlanan ve temelinde internet hizmeti yatan bir uydu sistemidir. Sistem normal bir uydu gibi belirli bölgeyi kaplamak yerine küçük beamlerden oluşan bir yapı kullanmaktadır. Yüksek Frekansta çalıştığı için kullanılan malzemeler ebat olarak daha küçüktür.

Son derece esnek sistem tasarımı sayesinde, alınacak küçük bir uydu anteni, modemi ve seçilecek hizmet paketleri üzerinden kapsama alanı içindeki her yerde ev kullanıcısından, yüksek hızda internet ihtiyacı olan kurumsal kullanıcılara kadar ilave bir altyapıya gerek olmadan geniş band internet hizmeti üzerinden sadece ethernet portu olan bilgisayarınız ile internet dünyasının girişin keyfini yaşayabilirsiniz.
Yayıncılar için otomatik anten ve seti, encoder ve decoder sistemde olması gereken ekipmanlardır. Sistemde kullanılacak ekipmanının kalitesinin iyi olması, yayının riske atılmaması için önemlidir. Seçilecek antenin uydu hizmeti sağlayıcısı tarafından (Eutelsat ve Yahsat) onaylanmış olması sistemin güvenilirliği için önemlidir.
Ka-Band uydular Multi–Spot Beam teknolojisine dayanmakta olup, bu sistem geniş band hizmetler sunabilmek için tasarlanmıştır.




Ka Band Avantajları
 Çok düşük maliyetli antenler ve terminaller olması

Her koşulda kullanılabilir olması
Her türlü enerji sistemiyle çalışması
Canlı Yayın Sistemlerindeki maliyetleri 1/10 oranına indirmesi
Kolay taşınabilir ve hafif sistemler oluşturması
IP tabanlı sistemlere kolay adapte olması
Yüksek Adaptasyon yeteneğii sayesinde farklı ihtiyaçlara tek başına cevap verebilmesi
Canlı Yayın Sisteminin çalışması
Uplink Sistemi
Kablolu yada Wireless kameralardan gelen görüntü Encoder da kodlandıktan sonra Ka Band modeme oradan da anten aracılığı ile uyduya gönderilir. Uplink sistemi basit bir yapıya sahip olmasından dolayı profesyonel sistemlerde kullanılması zorunlu olan jeneratör, HPA gibi cihazlara olan gereksinimi ortadan kaldırmıştır.

Uplink Sistemi Ekipmanları
  • Encoder
  • Modem
  • Invertör (2Kw)
  • BUC
  • Anten
Downlink Sistemi

Uydudan yönlendirilen görüntü datası direk olarak TV merkezine indirilir ve Decoder da çözülerek yayın akışına verilir.
Double-Hop denilen sistemdehata olasılığı daha azdır. İnternet altyapısını kullanmadığı için her koşulda aktarım sağlayabilir.
Uydudan yönlendirilen görüntü datası Uydu operatörün Gateway merkezine indirilir ve buradan Fiber internet hattı üzerinden TV Merkezine görüntü aktarılır.
Sürekli değişik bölgelere görüntü gönderilmesi durumunda uygun bir kullanımdır gecikmeler ve bozulmalar oluşabilir ancak mobilite olarak daha esnek bir çözüm sunar.
KA Bant Canlı Yayın Sistemlerinin Avantajları
  • Çok düşük maliyetlerle canlı yayın aktarımı sağlaması
  • Profesyonel Encoder ve Decoder cihazlarıyla yüksek kalitede hizmet sunması
  • Eutelsat News Spotter paketiyle kullanıcıya kolayca kapasite satın alma imkanı sağlaması
  • Küçük araçlara entegre edilebildiği için sisteme daha fazla mobilite kazandırması
  • Az güç harcadığından jeneratör yada kabin içi soğutma gibi ekstra cihazlara ihtiyaç duymaması
  • Yayın öncesi ekstra testler gerektirmemesi
  • İnternet üzerinden yayın akışı sağladığı için WEB TV uygulamalarıyla birebir uyumlu çalışması ve ekstra bir dönüşüm maliyeti yaratmaması
  • IP Tabanlı tüm cihaz ve sistemlerle entegre halde çalışabilmesi
n

0 comments:

Yorum Gönder