Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


14 Mart 2014 Cuma

Uzayda uydusu olan 30 ülkeden birisi olan Türkiye, yeni nesil uydularda yerli üretimi hedefliyor. Türksat A.Ş., geçtiğimiz ay Kazakistan Baykonur’dan uzaya fırlatılan Türksat 4A haberleşe uydusunun ardından, hâlihazırda test süreci devam eden Türksat 4B uydusunu 2014 yılı içinde uzaya göndermeyi planlıyor.
Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, şirketimizin 2023 hedeflerini TRT Haber’e açıkladı. Türksat 4A’nın Japonya’da üretildiğine işaret eden Dr. Dalbay, şunları söyledi: “Bu uydumuzda Japonya katkısı %70 düzeyinde gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde uydu ve uzay çalışmalarında nihai hedefimiz %70 ve üzeri yerli katkı ile uydu üretmektir.”  
Türkiye’nin en fazla katkı sağladığı uydu olması planlanan Türksat 6A haberleşme uydusu hakkında Genel Müdürümüz Dr. Dalbay, şunları söyledi: “TAI’deki Uydu Üretim Merkezinde imal edilecek, bütün imalatı, montaj ve testleri yapılacak olan yerli haberleşme uydumuzu, 2018’de uzayda işletmeye almayı planlıyoruz.” Söz konusu tesisin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi öngörülüyor.
(Dr. Dalbay’ın TRT-Habere yaptığı açıklama ve ilgili haber için tıklayınız.

0 comments:

Yorum Gönder