Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


20 Mart 2014 Perşembe

Biometrik sistemler ne kadar güvenilir? Bilgisayarlar yüzümüzü ve parmak izimizi tanıyabiliyor. Peki bu makineleri kandırabilir miyiz? Bilgisayarlar, öğrenmek ve yüzümüzü tanımak için karmaşık algoritmalar kullanırlar. Fakat, bu sistemleri atlatmak aslında çok kolay.

Avrupa Araştıma Projejelerinden biri, daha güvenli hale getirmek için biyometrik sistemlerin zayıf noktalarını araştırıyor. En gelişmiş biyometrik sistemlerin bile çok zayıf noktaları var. Farklı bir saldırı geldiği zaman buna karşı yeni bir önlem almak zorundayız. Bu sebeple biyometrik sistemleri geliştirmek için büyük bir çaba var. Gerçek maskeler yüz tanıma sistemlerine meydan okuyordu. Ancak bilgasayar korsanları başka kişilerin fotoğraf ve videolarını paylaşmaya başlayınca araştırmacılar bu izinsiz girişler için bir program geliştirdi.

Nesli Erdoğmuş, 3 Boyutlu Yüz Tanımlama Bölümü, Araştırmacı:’‘Bunlardan birincisi göz kırpması. kameranın karşısında kişinin gözünü kırpıp kırpmadığını kontrol edip bir saldırıyı tespit edebiliriz. ikincisi ise yüzün nasıl hareket ettiği, çünkü bir kağıda basılmış yüz ya da bir telefon ekranındaki yüzle gerçek yüz arasında 3 boyut farkı var. Öncelikle göz kırpma taraması var. Program, kullanıcıdan o anda göz kırpmasını istiyor. Bu yöntemle başka birinin fotoğrafı kullanılarak sisteme giriş yapmak imkansız. Uyguladığımız bir diğer yöntem ise ‘hareketli tarama’ yöntemi. Gerçek bir yüzle, kağıda basılı bir yüz aynı şekilde hareket etmiyor ve sistem bunu ayırt ediyor.



Parmak izi yöntemi güvenlik tanımlaması açısından en mükemmel yöntem olarak düşünülür. Bilim adamları durumun böyle olmadığını biliyor. Gian Luca Marcialis,Unica Pra Laboratuvarı- Araştırmacı: ‘‘Son çalışmalar bize şunu gösterdi. Parmak izi sistemleri, elimde gördüğünüz herhangi bir marketten alınabilen bu yapay parmaklarla atlatılabiliyor. Parmak izi, çıkabileceği uygun bir yüzeye mesela bir su bardağına basılıp dakikalar içerisinde kopyalanabiliyor. Hızlı ve ucuz bir yöntemle parmak izini bir sakız üzerine kopyalayıp orijinal deri dokusunu taklit ediyoruz. İster inanın ister inanmayın, birçok tarayıcı aradaki farkı bulamıyor.'Canlı ölçüm’ denilen çözüm yöntemi aktive edildiğinde, deri yüzeyi çok yapay ise sistem bunu kabul etmiyor. Yani çok gerçekçi parmak izi kullanan bir dolandırıcı bile güvenliği geçemiyor.

 

0 comments:

Yorum Gönder