Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


1 Ekim 2014 Çarşamba

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, uydu haberleşme sistemlerinin şehir içi, şehirlerarası ve uluslararası ulaşımda etkin ve ekonomik olarak en etkili yöntemlerle kullanılması gerektiğinin altını çizdi.  

Birçok Avrupa ve Asya ülkesinde bilişim, iletişim ve yayıncılık sektöründe hizmet veren kamu ve özel sektör kuruluşlarının katıldığı CeBIT Bilişim Eurasia’da, bilişim ve iletişim sektörünün geleceğine ilişkin yeni gelişmeler ele alındı. İstanbul Fuar Merkezi’nde bu yıl 15.’si düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans etkinliklerine, Türksat A.Ş., uydu, kablo, CBT ve bilişim sektörlerindeki hizmetlerinde aktif bir katılım sergiledi.
 
‘AKILLI ULAŞIM İÇİN UYDU TEKNOLOJİLERİ ÇÖZÜM’
Fuar etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Şehir İletişim, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’ne ana konuşmacı olarak katılan Türksat A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, ‘Uydu Haberleşme Sistemleri ve Akıllı Ulaşım’ konulu sunum yaptı.  Prof. Dr. Ensar Gül, ulaşım sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan GPS sisteminin uydular vasıtasıyla sağlanan bir sistem olduğuna işaret ederek, bu sektörde ABD’nin önde gittiğini, Avrupa  Birliği,Türkiye, Çin ve Rusya’nın planları bulunduğunu söyledi.
 
Türksat’ın uydu haberleşme sistemlerinin ulaşımda kullanılmasının VSAT sistemi ile gerçekleştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Gül, “Dünya’nın herhangi bir yerindeki Türk gemilerinin bulundukları yer ve seyir sistemlerini uydulardan alınan bilgilerle takip ediyoruz” dedi. Gemilerde kullanılan VSAT sisteminin trenlerde kullanıldığını da aktaran Gül, uçaklarda da bu sistemin denenmeye başladığını kaydetti. Şehir içinde uydu üzerinden internet sistemlerinin ekonomik olmadığını,  fiber kabloların olmadığı yerlerde ise uydu üzerinden bilgi aktarıldığını anlatan Gül, buna örnek olarak otobanlardaki HGS sistemlerini göstererek, bilgilerin uydu iletişimi ile merkezi sistemlere iletildiğini anlattı.  Prof. Dr. Ensar Gül, uydu haberleşme teknolojilerinin ulaşımda kullanılmasında en etkin yöntemlerin denenmesinin ve uydu sistemlerinin ekonomik açıdan uygun olan yerlerde kullanılmasının önemine de işaret etti.
 
“Şehir İletişim, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi”ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Berlin HTW Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Metropolitan Çözüm Uzmanı Prof. Dr. Sven Prüser ile Steve Kearns da katılarak konuşma yaptı. Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcılarından Dr. Ahmet Kaplan da ‘Veri Yönetimi ve Şehir Yaşamı’ konulu panelde, kamu kurumlarında etkileşimli bilişim alt yapısının kullanımının önemini anlattı. Bilişimde kamu bulut sistemine geçişin gereğini vurgulayan Dr. Ahmet Kaplan, Türksat A.Ş.’nin e-Devlet Kapısı ile birlikte, katma değerli bilişim hizmetleri sunduğunu örnek olarak gösterdi.
 
TÜRKSAT A.Ş. CeBIT BİLİŞİM EURASİA’YA DAMGA VURDU 
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın açılışını yaptığı Türksat A.Ş.’nin standında uydu yayıncılığı, bilişim, kablo-tv, coğrafi bilgi sistemleri ve e-Devlet Kapısı hizmetleri ile ilgili direktör ve uzmanlar, kamu ve özel sektör temsilcileri ile birlikte, son kullanıcılara bilgi verdi. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı standında Türksat A.Ş. tarafından geliştirilen Ulusal Ulaştırma Portalı’nın tanıtımı yapıldı. e-Devlet Kapısı’nın bilinirliğini artırmak amacıyla özellikle gençlerin ilgi odağı olan eğlenceli aktiviteler düzenledi.

0 comments:

Yorum Gönder