Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


19 Mayıs 2014 Pazartesi

Rus füzesi düştü!
Rusya'nın bugüne kadar en donanımlı uydusu olarak yapılan Express-AM4R füzesi, dün gece Proton-M tipi füze tarafından Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden fırlatıldı. 200 milyon Euro'ya (600 milyon TL) mal edilen füze, 545 saniye sonra patladı. Proton-M füzesi, geçtiğimiz Şubat ayında Türk uydusunu da fırlatmıştı. Rusya'nın şimdiye kadarki en güçlü haberleşme uydusu olan Express-AM4R'ı taşıyan Proton-M tipi füze, dün gece fırlatıldıktan kısa bir süre sonra düştü. Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden Türkiye saatiyle 00.42'de uzaya fırlatılan ve 200 milyon euroya (yaklaşık 600 milyon lira) mal edilen uydunun, 545 saniye sonra bilinmeyen bir sebepten dolayı düştüğü bildirildi.
 
Rusya Federal Uzay Ajansı (Roskosmos) yöneticisi Oleg Ostapenko, yaptığı açıklamada; "Füzenin, atmosferin yoğun katlarında yandığını tahmin ediyoruz. Express-AM4R uydusu da füzeden ayrılamadı ve yörüngesine çıkamadı" dedi.
 
TÜRK uydusunu taşımıştı ve TURKSAT 4B yi de taşıyacak...

Rusya Federal Uzay Ajansı yöneticisi Oleg Ostapenko ise kaza nedeninin roketinin üçüncü aşama motorlarından birinin otomatik kapanma sisteminde meydana gelen bir arızadan kaynaklandığını düşündüklerini açıkladı.
 
Devlete ait en güçlü ve donanımlı iletişim uydusu olarak kabul edilen Express-AM4R, ülkenin uzak bölgelerindeki internet sorununu çözmek için tasarlandı ve başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştirilmesi durumunda 60 verici kanalla tüm Rusya'ya aynı anda televizyon yayınları yapacaktı.20 tonluk Proton-M tipi füze, geçen şubatta Türkiye'nin dördüncü Türksat haberleşme uydusunu başarıyla uzaya taşımıştı.

Rus hükümeti, Ekim 2013’te Roscosmos’un bir önceki başkanı Vladimir Popovkin’i görevinde iki yıl bile dolmadan kovmuştu. Başarısız olan görevler nedeniyle kovulan Popovkin’in ardından göreve getirilen Oleg Ostapenko, Devlet Başkanı Vladimir Putin’den ek bütçe almıştı.(

0 comments:

Yorum Gönder