Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


15 Haziran 2022 Çarşamba

Yeni uydumuz Türksat 5B performans ve yörünge testlerini başarıyla tamamladı. Aralık ayında uzaya fırlatılan Türksat 5B, bugün hizmete alındı.

Türksat 5B uydusu; Ortadoğu'nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Nijerya, Güney Afrika ile yakın komşu ülkeleri içeren geniş bir kapsama alanında hizmet verecek.

Türksat 5b

42 derece doğu yörüngesinde diğer Türksat uydularımızla birlikte faaliyet göstecek olan yeni Türksat 5b uydumuz Evlerimizde Türksat Uyduları üzerinden ulaşan kanal sayılarını artırmakla kalmayacak, mevcut çanak antenlerimiz ile kanalları daha yüksek sinyal seviyesi ile izlememize de katkı da bulunacak.

Yeni uydumuz Türksat 5B'nin teknik özellikleri aşağıda verilmiştir.

Teknik özellikler
Uydu Adı
Türksat 5B
Üretici
Airbus DS
Platform
E3000-EOR
Fırlatma Tarihi
19 Aralık 2021 (TSİ) 06:58
Yörünge
42° Doğu
Manevra Ömrü
37 yıl
Uplink Bant
Ku-Bant & Yeni Ku-Bant & Ka-Bant & Ka-BSS Bant
Downlink Bant
Ku-Bant & Yeni Ku-Bant & Ka-Bant & Ka-BSS Bant
Ka-Bant Toplam Kapasite
>50 Gbps
Kapsamalar
Türkiye, Batı, Orta Doğu, Ka-Spot Beamler



Türksat 5b uydusu nasıl ayarlanır ?

Evinizde halen seyretmekte olduğunuz Çanak anten zaten 42 derece doğuda bulunanTürksat  uydusuna ayarlanmış durumda ise ayrıca bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

Türksat 5b yeni frekansları ayarlanır ?

Mevcut uydu alıcınızla TKGS sistemi üzerinden otomatik güncelleme ile kanalları otomatik olarak ayarlayabilirsiniz.
Ayrıca Otomatik kanal arama menüsünden Türksat kanal güncelleme frekansını kullanarak cihazınızı ayarlayabilirsiniz...

Türksat 5b frekans Listesi


Türksat 5b uydusu otomatik Güncelleme frekansı nedir?

Türksat 5B uydusunun faaliyete geçmesi uydu alıcı frekanslarının güncellenmesi sonucunu ortaya çıkardı, Mevcut Türksat 4a uydusunda olduğu gibi Türksat 5B şebeke arama frekansları (Türkiye ve Batı kapsama alanı için 12380 V SR:27500 Türkiye ve Doğu kapsama alanı için 12423 H SR:30000) olarak belirlendi.

0 comments:

Yorum Gönder