Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


28 Kasım 2016 Pazartesi

TRT 4K tv kanalı türksat'ta yeni frekansında yayına başladı.

Türksat uydusu üzerinden yayın yapan ve 4K çözünürlüğü ile izleyicilerine ulaşan TRT 4K tv kanalı Türksat uydusu üzerinden yeni frekansı ile yayına başladı.
TRT 4K'nın yeni frekansı şöyle :
TRT 4K Kanalını yeni frekansından izleyebilmek için 10980 V (Dikey) 12500  frekans bilgilerinin DVB - S2 ve 8PSK uydu alıcılarına girilmesi ve pilot açık tutulması gerekiyor.  TRT 4K kanalının frekans bilgileri Nisan 2017 tarihi tarihi itibariyle günceldir.





Yayınlar normal dijital receiverler ya da hd destekli uydu alıcıları ile alınamıyor. Şimdilik Türkiye piyasasında 4K standartlarında yayını alabilecek uydu alıcısı az sayıda olduğu için yayınlar sadece DVBS2 destekli bilgisayar uydu kartları ya da dahili 4K alıcılı ile UHD  Tv ler ile izlenebiliyor.



trt 4k türksat yeni frekansı 2017

TRT 4K TÜRKSAT YENİ FREKANSI :

Frekans.           : 10980 Mhz
Polarizasyon.  : Dikey (V)
Sembol Oranı. : 12500
FEC                      : 3/4
DVBS2
Pilot açık

7 comments:

  1. Bende bunu arıyorum tşkler

    YanıtlaSil
  2. Trt kendi sitesinde bile yayınlamamış bu frekansı siz yayınlamışsınız helal olsun size üstad

    YanıtlaSil
  3. Son 1 haftadır görüntü var, ses yok, yayından mı acaba..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Frekansı yeniden taratmayı deneyiniz... Muhtemelen video pid ayarı ile ilgilidir... Ayrıca bu yayını sadece 4k ultra HD uyumlu alıcılar ile izleyebilirsiniz..

      Sil