Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


13 Ağustos 2014 Çarşamba

Değerli sektör temsilcilerimiz ve Uydu Tv yayın takipçileri,

Bildiğiniz üzere 14 Temmuz günü Türksat 4A yeni katılan kanallar ile devreye girmiş ancak 2A ve 3A uyduları devre dışı bırakılarak mevcut kanalların 4A uydusuna geçişi Yayıncı Kuruluşlardan gelen talep, Ramazan ayı nedeni ile izleyicilerden gelen yoğun talepler dikkate alınarak gerçekleşmemiştir.

TUYAD Yayın geçişlerinde siz sektör temsilcilerinin servis hizmeti ve/ya yeni uydu alıcısı satışınızı desteklemek ve son tüketicinin en makul hizmeti satın alması için çalışmalar yapmaktadır.

TUYAD sizin derneğiniz ve temsilcinizdir. Kuruluşumuz üyeleri sektör firmaları ve sizlerden oluşmaktadır.

Yeni uydu alıcı satın alacaklara TÜRKSAT&TUYAD ortak çalışması olan TKGS özellikli cihazlar önermekteyiz.

Yeni uydu ile HD kanal sayısı artacaktır. Bu tüm kanallar yada bir çok kanal Şifresiz HD olacak anlamına gelmemektedir.

Ancak TÜRKSAT Şifresiz HD yayın yapılmasını desteklemektedir. Dolayısı ile bizlerde yeni uydu alıcısı alacaklara HD ve TKGS özellikli uydu alıcısı tercih edilmesini önermekteyiz.

Yine yeni yıl ilk çeyreğinde devreye girecek olan Türksat 4B uydusu ile KA Bant uydu internet hizmeti de sağlanacak, yeni iş ve erişim imkanları oluşacaktır.

Değerli arkadaşlar,

Yeni uydumuz Türksat 4A mevcut uydularımızdan üç kat daha fazla kapasite ile çalışacaktır. Halen planlaması yapılmış 470 kanal mevcuttur. Bu kanal sayısı kısa sürede yedi yüz gibi ön görülmektedir.

Sektörümüz, bizler yeni uydular ile yeni hareket beklemekte ve sabırsızlanmaktayız. Bu çok doğal ancak gecikme "pazar payımız küçülecek" anlamına gelmemekte aksine son tüketicinin daha kaliteli ve bilinçli hizmet alması anlamında sektöre hazırlık yapma imkanı sağlamıştır.

Son olarak; On Ağustos tarihinde frekans taşıma işlemi ile ilgili bir tarih açıklanması söz konusuydu, ancak ön görümüz Ağustos son haftasıdır.

Sizlere tarih belirlendiğinde en uygun zaman dilimi ile SMS ve web sitelerimizden haber verilecektir.

Sektör adına yani sizler adına tarafsız ve eşit rekabet şartları için kar amacı gütmeden çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Çalışmalarımıza destek olun hep birlikte sektörün hareket kazanmasını sağlayalım.

Saygılarımızla,

Hayrettin Özaydın
TUYAD Genel Başkanı

3 comments:

  1. simdi de agustos sonunu mu bekleyecegiz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa zaman içine açıklama olacakmış...

      Sil
  2. Agustosun son haftasindayiz daha bi tarih neden aciklanmiyo ki?

    YanıtlaSil